• kenburns1
  Brasserie des Carrières :

  62 Rue de Condé - 7971 Basècles, Belgique
  La Diôle Image Description
 • kenburns1
  Ouvert tous les samedis de 08h00 à 18h00...
  Image Description
 • kenburns4
  Image Description

WELKOM OP DE WEBSITE VAN " LA BRASSERIE DES CARRIERES "!

Frans Nederlands Engels

een passie, een streek, een bier ...

Diôle, een Belgisch bier voor de liefhebbers van streekproducten !!!
La Diôle

ONZE BROUWERIJ

La Brasserie des Carrières

Het project van de «  Brasserie des Carrières «  is geboren uit de passie van 2 vrienden voor streekproducten, voornamelijk bier, een nationale specialiteit die internationaal erkend is.

In Juni 2000, na de middelbare school afgewerkt te hebben verlangen ze ernaar om de Belgische bier specialiteiten beter te leren kennen. Julien Slabbinck en François Amorison beslissen om samen een motorfiets reis te ondernemen met als doelstelling de belangrijkste Waalse brouwerijen te bezoeken.

10 jaar later, na een parcours afgelegd te hebben in de brouwerij sector voor Julien en de hout industrie voor François, verbinden de 2 kompanen er zich toe om samen hun eigen brouwerij te starten in Basècles.

Dan nog een locatie zoeken... De infrastructuur van de vroegere zagerij Amorison, gelegen in de rue de Condé, had interessante mogelijkheden, mits enkele aanpassingen en een verfrissend drankje!

De doelstelling is gericht op de productie van handgemaakt lokaal bier, gebrouwen met natuurlijke regionale producten. Het gerst wordt geteeld door twee boeren op het land van het dorp 1 km verwijderd van de brouwerij en wordt dan omgebouwd tot mout in de mouterij van het kasteel gelegen op 7 km van Basècles. De hop komt deels uit planten van hop die verbouwd worden op de grond van de brouwerij. Hout, historisch erfgoed van de site, zal worden gebruikt voor de vervaardiging van de bierbakken in de brouwerij. De keuze viel op de populier boom van Henegouwen.

Twee jaren waren nodig voor de aankoop van apparatuur (verworven ter gelegenheid bij verschillende Belgische brouwerijen die niet geaarzeld hebben om de twee jongeren te helpen lanceren ) en het herstel van de gebouwen, en het was in November 2012 dat de schoorsteen van de brouwerij voor het eerst een zoete geur van hop liet ontsnappen…

Nu nog een naam zoeken voor dit bier! Na veel zoekopdrachten in de Basecloise literatuur over het marmeren verleden verscheen Diôle als een goed compromis, omdat het als het hulpmiddel om de staarten te trekken om marmer te polijsten werd gewist uit de herinneringen van de meeste mensen doorheen de tijd, ondanks dit is de term 'Diôle' nog steeds goed en echt aanwezig in lokaal dialect en bovendien in verschillende sauzen gedaald! Het deeltje 'Di' zal verwijzen naar de twee vrienden van dit prachtige verhaal.

Officieel beschikbaar sinds 21 December 2012, is Diôle rechtstreeks te verkrijgen in de brouwerij elke zaterdag van 8h00 tot 18h00. Voor het verkrijgen van deze heerlijke drank verwijzen wij ook naar onze lijst met verkooppuntené.

Wij verwelkomen U met plezier!

 • 62, Rue de Condé 7971 - Basècles (Belgique)
Image Description

ONZE BIEREN

 • LA DIOLE BLONDE / DIOLE BLOND
  Het gaat over een blond koperbier met een witte mousse, overvloedig en die bestaat uit fijne bubbels.
  De verzadiging van het bier brengt een mooie luchtbel met zich mee dankzij de bodem van het glas, aan de neus biedt Diôle verse fruitige aroma's van citrus aan maar ook de verse aroma's van hop.

  In de mond vinden we fruitige aroma's zoals citrus, passievrucht en een zeer lichte hint van rood fruit.
  De vlammen van de gasbranders bieden een lichte gekarameliseerde toets bij het proeven. Door de gisting van het bier blijven weinig restsuikers over waardoor het bier licht te verteren valt.
  Door het gebruik van hop en zijn alcoholgraad van 6,5 % verkrijgt U een verfrissend gevoel...
 • LA BASEQUE / La Basèque
  La Basèque…
  het 2de bier dat gemaakt werd door de brouwerij ter gelegenheid van het carnaval van Basècles.
  Gebrouwen in September 2013, op het Diôle feest, met zijn bloemen van hop, vers geplukt door de kinderen en het mout dat op minder dan 1 km van de brouwerij gecultiveerd is.
  Dit bier is dus een bier dat voor 100 % bestaat uit streekproducten van ons dorp, zijn naam was dus snel gevonden…. Basèque.
  Gefermenteerd in de fles en met een gematigd alcohol gehalte ( 5,5 % ), presenteert Basèque ook die noties van hop en een verteerbaar karakter waardoor het een ideaal bier is voor carnaval!
  Gebotteld na een rijping van 3 maanden, is deze oogst van 2013 " speciaal lokaal " gelimiteerd op 4900 flessen van 75 cl en te koop vanaf 1 Februari 2014 in de brouwerij en alle zaken van Basècles.
 • LA DIOLE AMBREE / DIOLE AMBER
  Zicht: zeer elegante donkere amberkleur, mooie persistentie van de schuimkraag opgenomen door fijne luchtbelletjes, dichtheid en stevigheid.
  Neus: aangename neus, fruitige geur, lichte toets van citrus en een kleine hint van bloemen, aangevuld met een licht geroosterde toets.
  Mond: Alles wat we met de neus waarnemen vinden we terug in de mond, een zeer gematigd lichaam zorgt voor een makkelijke en aangename degustatie.
  We vinden iets meer de geroosterde toets terug dan in de neus maar een gekarameliseerde toets zorgt voor een zachte sensatie in de mond.
  Een lichte warmte wordt gevoeld achteraan in de mond waardoor een licht bittere toets ontstaat. Een tweede slok dient zich al aan….
 • LA DIOLE DE NOËL / DIOLE KERSTBIER

  Artisanaal kerstbier van hoge gisting, gefermenteerd in de fles met 100 % natuurlijke ingrediënten van lokale bodem.
  Ontwikkeld aan de hand van 4 verschillende soorten hop, zonder kruiden of hulpstoffen, zal dit bier U ongetwijfeld verleiden met zijn fruitige noties en zijn verfrissend karakter.

 • LA DIOLE BRUNE / La Diôle Brune
  Vue: Robe foncée avec des reflets rougeatres . Mousse constituée de fines bulles, compacte et légèrement colorée.

  Nez: Agréable, arôme florale, fruité, on y retrouve une note de caramel. Agrémenté d’une note torréfiée, café légère.

  Bouche: On y découvre les notes florales et fruitées accompagnée du caramel. Un corps très modéré permet une dégustation facile et agréable.

  Une légère chaleur arrive en fin de bouche avec une douce post amertume qui disparait en laissant une agréable sensation.
Binnenkort zijn we er met nieuwigheden! ...

ONZE VERKOOPPUNTEN

Cliquez sur la carte pour trouver un distributeur près de chez vous ...

Device1
Retrouvez-nous sur le site de vente en ligne Belbière.com

ONZE NIEUWIGHEDEN

Notre Page Facebook

Suivez-Nous sur Facebook

Une Passion, Un terroir, une Bière ...

La Diôle, une bière belge pour les amoureux du terroir !


Video Diôle

ONZE VIDEO GALLERIJ

Reportage Notélé du 31/12/2012

Reportage Notélé du 27/07/2013

Télétourisme du 26/09/2013

Reportage Notélé : Fête de la Diôle

On n'est pas des pigeons a reçu la Brasserie des Carrières - 06/04/2016

Contact

Wij verwelkomen U elke zaterdag van 8 tot 18h...

Contact - Informatie

Site Internet www.diole.be

Geef uw mening

Où nous trouver

Klik hier om naar de brouwerij te gaan ...

googlemap
Top